انار؛ الهه شفابخش میوه های پاییزی (بخش دوم)

به گزارش وبلاگ فروش ساعت، انار، میوه ای است مختص فصل پاییز، بسیار دوست داشتنی، خوش طعم و خوش رنگ که درصد بالایی از آن را آب تشکیل داده است. پزشکان و متخصصان تغذیه، خواص شگفت انگیزی را برای این خوراکی خوشمزه که به میوه بهشتی نیز معروفیت یافته است، معرفی نموده اند. با خبرنگاران همراه باشید تا با فواید دارویی فوق العاده و دسرهای لذیذ و وسوسه انگیز تهیه شده از این میوه، آشنا شوید.

انار؛ الهه شفابخش میوه های پاییزی (بخش دوم)

در قسمت قبلی، توضیحاتی در خصوص انار و خواص این میوه شگفت انگیز ارائه شد. در ادامه به بیان بعضی دیگر از فواید درمانی منحصربه فرد آن و نیز دسرها و خوراکی های لذیذ که می توان با استفاده از انار تهیه کرد، خواهیم پرداخت.

خواص درمانی انار

انار ایستگاه خون سازی

در کنار فواید حیرت انگیز انار، خون سازی و تصفیه کردن خون، از مهم ترین ویژگی های این میوه پاییزی است که شاید از اصلی ترین دلایل محبوبیت و جایگاه ویژه این میوه در سبد خانگی مردم باشد. دانشمندان غربی با انجام تحقیقات بر این میوه متوجه شدند که انسان ها با نوشیدن آب انار در روز، می توانند یاری بسزایی در کاهش فشار خون، کم کردن فراوری هورمون استرس و اضطراب های روزمره خود نمایند. بعلاوه این میوه باعث افزایش فراوری و ساخت خون شده و به عنوان دارویی مفید در تقویت کلیه افراد سالمند، استفاده می گردد.

آب انار و خواص شگفت انگیز آن در بهبود بیماری کلیوی

پزشکان معتقدند که به علت اندازه بسیار زیاد آنتی اکسیدان پلی فنول در انار، تخریب و صدمه تماشا سلول ها به وسیله رادیکال های آزاد در سطح قابل توجهی کاهش یافته و گنجاندن این ماده حیاتی در برنامه غذایی مبتلایان به بیماری های کلیه، باعث زیاد شدن گردش خون به وسیله دستگاه دیالیز می گردد. بعلاوه ایشان بیان کردند که مصرف آب انار از ایجاد عفونت و التهاب مولکول در خون جلوگیری نموده یا به اندازه تاثیرگذاری باعث کاهش آن خواهد شد.

انار میوه ای مفید در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر

متاسفانه در عصر حاضر، یکی از فراگیرترین بیماری هایی که انسان ها با گذشت عمر به آن دچار می شوند، بیماری خطرناک آلزایمر است. محققان دریافتند که از جمله دلایل اصلی ابتلا به این عارضه را می توان چاقی، فشار خون بالا، دیابت، افسردگی و ... دانست که خوشبختانه مصرف انار به علت دارا بودن خواصی که این عوامل را تحت کنترل خود در آورده و از بروز آن ها جلوگیری می نماید، گزینه بسیار مناسبی برای پیشگیری از ابتلا به آلزایمر خواهد بود.

از دیگر ویژگی های مهم انار می توان به ادرارآور بودن، ملین، افزایش ترشح صفرا، تسکین و از بین برنده گلودرد، ضد کرم، تنظیم سیکل قاعدگی بانوان، رفع نماینده خارش پوست، بهبود یرقان، تسکین سرفه و باز نماینده صدا، درمان نماینده سیفلیس، تقویت نماینده معده و کبد و رفع نماینده غم و اندوه و ... اشاره نمود. البته باید در نظر داشت که طبق طب سنتی، انار ترش طبعی سرد داشته و مصرف آن برای سرد مزاجان و افرادی که به زخم معده مبتلا هستند، توصیه نمی گردد.

تهیه دسرهای خوشمزه با انار

پاناکوتای انار

طرز تهیه

در مرحله نخست، پودر ژلاتین و شیر را درون ظرفی گود ریخته و بدون مخلوط کردن، اجازه دهید تا با گذشت زمان، ژلاتین درون شیر حل گردد. سپس خامه و عسل را درون ظرف مناسبی ریخته و آن را روی بخار آب قرار دهید. خامه را نیز اضافه نموده و اجازه دهید بپزد. در این مرحله چوب دارچین را اضافه نموده و زمانی که خامه گرمای مناسب (نزدیک جوش آمدن) رسید، محلول شیر و ژلاتین را نیز به آن اضافه کنید. در انجام این مراحل باید سرعت عمل را مد نظر قرار دهید و سعی کنید از جوش آمدن خامه جلوگیری کنید. پس از آن، چوب دارچین را از مواد جدا نموده و بیرون بریزید.

ظروف مخصوص پاناکوتا (معمولا برای سرو پاناکوتا از لیوان استفاده می گردد) را آماده کنید. آن ها طوری بچینید که به صورت مایل قرار بگیرند. پاناکوتا را درون هر لیوان تا نیمه بریزید و داخل یخچال قرار دهید تا خود را بگیرد.

اکنون ژله را تهیه کنید. 2 بسته پودر ژله را در 2 لیوان آب جوش حل کنید. سپس 2 لیوان آب یخ را به آن اضافه کنید. لیوان های پاناکوتا که درون یخچال قرار داشتند را خارج نموده و ژله ها را روی آن ها بریزید. برای این کار حتما باید پاناکوتاها بسته شده باشند. برای طعم و تزئین بهتر دسرها بهتر است دانه های انار را داخل هر لیوان قرار داده و سپس آن ها را داخل یخچال قرار دهید. پس از بسته شدن ژله، دسرها آماده سرو است.

شیرینی انار

طرز تهیه

ابتدا فر را در دمای 175 درجه سانتی گراد تنظیم نموده و اجازه دهید گرم گردد. سپس کره، تخم مرغ، وانیل و شکر را با یکدیگر مخلوط نموده و تا زمانی که به رنگ روشن تبدیل گردد، به هم زدن ادامه دهید. در این مرحله آرد، پودر کاکائو، بکینگ پودر، نمک و آب انار را نیز به مواد اضافه کنید و آن ها را با یکدیگر ترکیب کنید. اکنون زمان اضافه کردن شکلات و دانه های انار است. مواد به دست آمده را به مدت زمان 2 ساعت درون یخچال قرار دهید. سپس سینی فر را با استفاده از یک کاغذ روغنی بپوشانید و با استفاده از قاشق، به اندازه یکسان از مواد برداشته و به فاصله های مناسب و تعیین روی کاغذ روغنی بچینید. برای طبخ این خوراکی خوشمزه مدت زمان 10 دقیقه ضروری است. شیرینی ها را از فر بیرون آورده و پس از سرد شدن، آن ها را درون ظرف سرو شیرینی ریخته و همراه با چای یا قهوه ای داغ میل کنید. می توانید با کم یا زیاد کردن انار دان شده، اندازه ترشی یا شیرینی های آماده شده را تغییر دهید.

منبع: کجارو / کجارو

به "انار؛ الهه شفابخش میوه های پاییزی (بخش دوم)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انار؛ الهه شفابخش میوه های پاییزی (بخش دوم)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید