موسیر و این همه فایده؟!

به گزارش وبلاگ فروش ساعت، در مقایسه با پیاز معمولی، موسیر منبع غنی تری از پروتئین، فیبر و ریزمغذی ها از جمله کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس، فولات، ویتامین های B و A و C به شمار می رود.

موسیر و این همه فایده؟!

موسیر نوعی پیاز کوچک و کشیده با طعمی آشنا است که اغلب به عنوان ترکیبی ظریف از پیاز سنتی و سیر توصیف می گردد. آن ها به صورت خوشه ای رشد می نمایند، حاوی آب کمتری هستند و پوست نازک تری نسبت به پیاز های سنتی دارند، اما می توانند درست به همان میزان سبب سوزش چشم شوند.

موسیر سرشار از مواد مغذی و ترکیبات گیاهی است و فواید سلامتی اثبات شده زیادی دارد.

موسیر (Allium ascalonicum L) در کنار تره فرنگی، پیازچه، سیر و انواع دیگر پیاز به خانواده آلیوم تعلق دارد. هرچند در ظاهر شباهت زیادی به پیاز قرمز دارد، اما در داخل بسیار متفاوت به نظر می رسد. برای مثال با پوست کندن موسیر متوجه می شویم که طراحی آن درست مانند حلقه های درونی پیاز نیست و بیشتر به سیر شباهت دارد.

با توجه به مقالات منتشر شده به وسیله مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری آمریکا، موسیر از نظر تغذیه ای ترکیبی بسیار غنی است. 100 گرم یا حدود 10 قاشق غذاخوری موسیر خرد شده محتویات زیر را در خود جای می دهد:

- کالری: 75

- پروتئین: 2.5 گرم

- چربی: 0 گرم

- کربوهیدرات: 17 گرم

- فیبر: 3 گرم

- کلسیم: 3 درضد از میانگین میزان مورد احتیاج روزانه (DV)

- آهن: 7 درصد DV

- منیزیم: 5 درصد DV

- فسفر: 5 درصد DV

- پتاسیم: 7 درصد DV

- روی: 4 درصد DV

- فولات: 9 درصد DV

در مقایسه با پیاز معمولی، موسیر منبع غنی تری از پروتئین، فیبر و ریزمغذی ها از جمله کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس، فولات، ویتامین های B و A و C به شمار می رود.

علاوه بر این، موسیر و سایر سبزیجات خانواده آلیوم مملو از آنتی اکسیدان های قوی و ترکیبات ارگانوسولفور هستند که همگی مزایای بی نظیری برای سلامتی دارند. یکی از این ترکیبات قدرتمند آلیسین است. هنگامی که موسیر خرد یا بریده می گردد، محتوای آنتی اکسیدانی از جمله آلیسین آن آزاد می گردد.

یافته های کامل مزایایی که در ادامه اشاره می شوند، همگی با مراجعه به وب سایت مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری آمریکا در دسترس علاقه مندان هستند:

تسکین علائم آلرژی

طی یک واکنش آلرژیک، سلول های بدن هیستامین ترشح می نمایند و همین رویکرد سبب می گردد تا ما با علائمی مانند تورم بافت، آبریزش چشم و خارش رو به رو شویم.

موسیر سرشار از کوئرستین است؛ فلاونوئید گیاهی که می تواند به کاهش و مدیریت علائم چشمی و بینی مربوط به آلرژی های فصلی یاری کند. کوئرستین ممکن است با جلوگیری از آزاد شدن هیستامین و کاهش شدت واکنش های التهابی و تنفسی مانند آسم آلرژیک، برونشیت و آلرژی های فصلی به عنوان یک آنتی هیستامین طبیعی عمل کند.

محتوای ضد میکروبی قوی

مجموعه وسیعی از تحقیقات نشان می دهند که ترکیبات ارگانوسولفور موجود در سبزیجات آلیوم مانند موسیر دارای خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضد ویروسی هستند.

به همین دلیل است که آلیوم ها از دیرباز در طب سنتی برای یاری به درمان سرماخوردگی، تب و سرفه مورد استفاده قرار گرفته اند. یک مطالعه 4 هفته ای روی 16 بزرگسال مبتلا به آلرژی فصلی این کاربرد را تایید کرد. مصرف روزانه 200 میکروگرم در میلی لیتر عصاره موسیر، علائم را در 62.5 درصد از شرکت نمایندگان کاهش داد. این در حالی است که همین آمار در خصوص گروه کنترل 37.5 درصد بود.

پژوهش دیگری روی 60 نفر نشان داد که استفاده از محلول 0.5 درصد عصاره موسیر به صورت ساعتی بر تبخال های نو، به طور قابل توجهی ماندگاری و شدت آن ها را کاهش می دهد. تبخال در 30 درصد از افرادی که عصاره موسیر مصرف نموده بودند ظرف 6 ساعت و در بقیه گروه طی 24 ساعت بهبود یافت. این زمان در گروه دارونما 48 تا 72 ساعت گزارش شد.

حمایت از سلامت قلب و گردش خون

تحقیقات مختلف نشان می دهند که ترکیبات ارگانوسولفور و آنتی اکسیدان های موجود در موسیر ممکن است به طرق متفاوت برای سلامت قلب و سیستم گردش خون مفید باشند و به طور بالقوه خطر ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی را کاهش دهند.

موسیر حاوی مقادیر زیادی تیوسولفینات است، نوعی ترکیب ارگانوسولفور که ممکن است از تشکیل لخته های خونی خطرناک جلوگیری کند.

دیده شده که آلیسین یکی دیگر از ترکیبات ارگانوسولفور موجود در موسیر، سفتی رگ های خونی را با آزاد کردن نیتریک اکسید، بهبود گردش خون و کاهش فشار خون پایین می آورد. این ترکیب بعلاوه ممکن است کلسترول تام را هم بهبود ببخشد.

علاوه بر این، یک مطالعه با مقایسه 11 عضو خانواده آلیوم نشان داد که موسیر و سیر بیشترین فعالیت جلوگیری از لخته شدن خون را دارند که به محتوای کوئرستین و آلیسین آن ها نسبت داده می گردد.

موسیر در عین حال ممکن است به کاهش سطح چربی های مضری که می توانند در سیستم گردش خون ما انباشته شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهند، یاری کند.

یاری به کاهش قند خون

از طرفی دیگر با استناد به مقالات معتبر، ترکیبات گیاهی موجود در موسیر دارای پتانسیل کافی برای یاری به کاهش سطح قند خون نیز هستند.

موش های دارای مقاومت به انسولین که روزانه به مدت 8 هفته عصاره موسیر دریافت نموده بودند، بهبود قابل توجهی در مقاومت به انسولین و بعلاوه کاهش قند خون از خود نشان دادند.

یاری به درمان سرطان و پیشگیری از آن

به نظر می رسد که ترکیبات گوگردی و اتیل استات موجود در موسیر رشد سلول های سرطانی را کاهش می دهند. علاوه بر این مصرف موسیر از انواع سرطان های سینه، معده و کولون نیز پیشگیری می نماید. از این رو محققان معتقد هستند که موسیر می تواند نویدبخش درمان بسیاری از سلول های سرطانی باشد.

به گفته محققان آلیسین موجود در عصاره کلروفرمی موسیر ایرانی، در شرایط آزمایشگاهی توانست از رشد و تکثیر سلول های سرطانی جلوگیری کند.

از جمله دیگر خواص شگفت انگیز موسیر می توان به موارد زیر اشاره نمود:

- جلوگیری از نقایص سیستم عصبی جنین

- محافظت از سلامت استخوان به وسیله ویتامین های آ، ث، فسفر، کلسیم و منیزیم

- یاری به لاغری به وسیله کاهش ذخیره چربی در بدن

- تحریک ترشح آنزیم های گوارشی، بهبود هضم غذا، درمان زخم معده و بهبود سلامت دستگاه گوارش

- کاهش فشار خون بالا به یاری ترکیبات فلاونوئیدی

- سم زدایی و پاکسازی کبد

- تسکین سردرد های میگرنی

- کاهش ریزش مو از راستا تقویت گردش خون پوست سر

- کاهش استرس

منبع: فرادید

به "موسیر و این همه فایده؟!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "موسیر و این همه فایده؟!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید