طرز تهیه بورک گوشت با خمیر یوفکا به سبک ترکیه ای و خوشمزه

به گزارش وبلاگ فروش ساعت، ممکن است تا به حال نام بورک را زیاد شنیده باشید ولی آن را در منزل درست نکرده باشید. این غذای خوشمزه مانند سمبوسه یک نوع غذای شکم پر است. بورک در اصل غذای سنتی ترکیه ای است و مانند آن را می توان در بیشتر کشورهای آسیایی پیدا کرد. بورک را می توان با انواع سبزیجات، گوشت ها و پنیر درست کرد. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه بورک گوشت با خمیر یوفکا را با هم امتحان کنیم و سه نوع مختلف پیچیدن خمیر یوفکا برای بورک را یاد بگیریم. اگر وگان هستید یا می خواهید طعم متفاوتی از بورک را امتحان کنید، طرز تهیه بورک اسفناج را بخوانید.

طرز تهیه بورک گوشت با خمیر یوفکا به سبک ترکیه ای و خوشمزه

مواد اولیه برای بورک گوشت سنتی و سس ماست

  • روغن زیتون 3 قاشق غذاخوری
  • پیاز 1 عدد
  • سیر 2 حبه
  • گوشت چرخ نموده 600 گرم
  • زیره 1 و 1/2 قاشق چایخوری
  • گشنیز آسیاب شده، پودر دارچین، پاپریکا 3/4 قاشق چایخوری
  • فلفل قرمز 1/2 قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه 1/2 قاشق چایخوری
  • نمک 1 و 1/4 قاشق چایخوری
  • مویز 1/3 پیمانه
  • دانه کاج برشته شده 1/3 پیمانه
  • رب گوجه فرنگی به میزان لازم
  • آب 1/4 پیمانه
  • تخم مرغ 1 عدد
  • ماست 1 و 1/2 پیمانه
  • کره 50 گرم
  • خمیر یوفکا به میزان لازم
  • سیاه دانه و کنجد به میزان لازم
  • پودر سیر 1/4 قاشق چایخوری
  • آب لیمو 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه بورک گوشت سنتی با خمیر یوفکا و سس ماست

1. آماده کردن گوشت

مرحله اول طرز تهیه بورک گوشت با خمیر یوفکا، پختن مواد داخل غذا است. در این نوع بورک سنتی از دانه کاج استفاده می گردد. اگر تهیه آن سخت است و دانه کاج را در دسترس ندارید می توانید آن را از غذا حذف کنید یا اینکه از گردو به جای آن بهره ببرید. انواع آجیل ها و دانه های روغنی بافت متفاوت و خوبی به بورک می دهند.

ابتدا باید دانه کاج یا هر دانه روغنی دیگری که می خواهید از آن بهره ببرید را برشته کنید. برای این کار یک ماهیتابه تفلون یا نچسب را روی حرارت ملایم گاز بگذارید. دانه ها را داخل آن بریزید و تفت بدهید. برای این مرحله نیازی به روغن نیست زیرا این دانه ها به میزان کافی روغن دارند. همین که طلایی شدند فوری آن ها را از ماهیتابه بیرون بیاورید.

حالا سیر و پیاز را خوب خرد نموده و داخل ماهیتابه بریزید و با روغن سرخ کنید تا سبک شوند. گوشت چرخ نموده را اضافه کنید. وقتی رنگ گوشت تغییر کرد و قهوه ای شد، نوبت اضافه کردن ادویه ها است. میزانی غذا را هم بزنید تا ادویه ها نیز حرارت ببینند. حالا دانه کاج یا گردو، رب گوجه فرنگی و مویز را اضافه کنید و هم بزنید. آب را نیز داخل ماهیتابه بریزید و اجازه دهید گوشت خوب بپزد.

مخلوط گوشت نباید آب داشته باشد پس اجازه دهید آب غذا خوب گرفته گردد و سس گوشت غلیظ گردد. بعد از آماده شدن، گوشت را از ماهیتابه خارج کنید و در یک ظرف دیگر بریزید تا زودتر خنک گردد. هنگام پیچیدن بورک ها، مواد داخل آن نباید داغ باشد.

2. درست کردن رومال بورک

خمیر یوفکا به نسبت خمیرهای دیگر نازک است و هنگام پختن ممکن است ترک بخورد و زیادی ترد گردد به همین علت باید رومال مخصوصی برای بورک آماده کرد. معمولا برای رومال از تخم مرغ استفاده می نمایند اما تخم مرغ ممکن است بوی خوشی به غذا ندهد. درست کردن این رومال فوت کوزه گری بورک گوشت است. این مخلوط برای لایه های مختلف بورک نیز مناسب است.

برای درست کردن این مخلوط تخم مرغ را به همراه 2 قاشق ماست و 30 گرم کره در یک کاسه خوب مخلوط کنید تا یک دست شوند. اگر این مخلوط را خیلی زودتر درست کردید یا هنگام استفاده کمی سفت شد، آن را برای حدود ده ثانیه در مایکروفر بگذارید تا کره دوباره آب گردد اما دقت کنید که هنگام استفاده نباید داغ باشد. داغ بودن این مخلوط باعث می گردد خمیر یوفکا آب گردد و حالت چسبندگی بدی پیدا کند.

3. آماده کردن خمیر یوفکا

خمیر یوفکا بسیار نازک و نرم است و ممکن است زود پاره بگردد. به همین علت هنگام باز کردن آن عجله نکنید. یک سطح صاف را برای این کار انتخاب کنید که خمیر به آن نچسبد و به راحتی رول گردد. ابتدا یک لایه خمیر از بسته خارج کنید. بقیه خمیر را با یک حوله نم دار بپوشانید تا خمیرها خشک نشوند.

با استفاده از فرچه سطح خمیر را به مخلوط ماست و تخم مرغ آغشته کنید. می توانید با یک دست خمیر را نگه دارید که چین نخورد و ثابت باشد و با دست دیگر خمیر را مرطوب کنید. لازم نیست که همه سطح خمیر آغشته گردد. استفاده بیش از حد رومال باعث می گردد که بورک خیلی خمیری گردد.

حالا لایه دوم خمیر یوفکا را روی قبلی قرار دهید و دوباره رومال بزنید. برای هر رول بورک، باید از چهار ورق خمیر بهره ببرید. در نهایت روی لایه چهارم را به مواد آغشته نکنید.

4. رول کردن بورک

حالت نوبت رول کردن خمیر یوفکا است. یک سوم مواد گوشتی را به صورت افق روی خمیر بریزید. با استفاده از یک چاقوی نسبتا پهن، خمیر را روی گوشت بگذارید و فشار دهید تا شکل بگیرد و به هم بچسبد. حالا خمیر را تا پایان رول کنید. لازم نیست که خمیر یوفکا را خیلی سفت رول کنید. آن را خیلی سفت بپیچید، هنگام شکل دادن، خمیر پاره می گردد.

وقتی کار رول کردن تمام شد، سراغ 4 لایه خمیر دیگر بروید و دوباره رول کنید. در نهایت باید سه رول بورک داشته باشید.

5. چیدن رول ها به صورت حلزونی

در طرز تهیه بورک گوشت با خمیر یوفکا به صورت سنتی باید آن را به شکل حلزونی و مارپیچ درست کنید. این نوع رول کردن مخصوص بورک گوشت است. در ادامه روش های دیگری را برای بورک گوشت خواهیم خواند.

ابتدا یک کاغذ روغنی را روی سطح قرار دهید. حالا یک بورک را بردارید به آرامی آن را به شکل مارپیچ رول کنید. حالا رول دوم را بردارید و در ادامه اولی قرار دهید. برای اینکه پایانی دو رول خوب به هم بچسبند و وا نروند، میزانی از مخلوط تخم مرغ و ماست را روی خمیر یوفکا بمالید. برای سومین بورک نیر این کار را تکرار کنید.

شما می توانید این مرحله را داخل ظرفی می خواهید در فر بگذارید نیز انجام دهید. برای اینکار ابتدا ظرف را خوب چرب کنید و سپس بورک ها را در ان رول کنید. ماهیتابه چدنی سایز 26 برای این میزان بورک کاملا مناسب است.

6. پختن بورک

حالا نوبت پختن بورک است. قبل از اینکه غذا را داخل فر بگذارید، با استفاده از فرچه میزانی کره آب شده روی آن بمالید و روی بورک را با کنجد و سیاه دانه تزئین کنید. درجه حرارت فر را روی 200 درجه سانتی گراد یا 390 درجه فارنهایت تنظیم کنید. اجازه دهید حدود پنج دقیقه فر گرم گردد سپس بورک را داخل فر قرار دهید. بورک برای پختن باید حدود 40 تا 50 دقیقه در فر بماند. زمانی که روی آن خوب طلایی شد، بورک ها آماده هستند. تا وقتی که بورک آماده گردد می توانید سس ماست مخصوص آن را درست کنید.

7. آماده کردن سس ماست مخصوص

سس مخصوص بورک گوشت بسیار ساده و راحت است اما برای اینکه طعم خوبی داشته باشد باید حداقل نیم ساعت قبل سرو آن را آماده کنید. برای این کار یک پیمانه ماست را با 1 قاشق غذاخوری آب لیمو، 1/4 قاشق چایخوری پودر سیر، یک قاشق غذاخوری روغن زیتون و میزان کمی نمک با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا یک دست گردد. شما می توانید این سس را همراه با بورک های دیگر و سمبوسه نیز امتحان کنید. طرز تهیه سمبوسه گوشت و قارچ و طرز پیچیدن آن را در کتاب کاله بخوانید.

بورک گوشت ترکی بالشتی

بورک گوشت را می توان به شکل های مختلفی درست کرد. طرز تهیه بورک گوشت با خمیر یوفکا که در قسمت قبلی گفتیم، به شکل سنتی و اصیل ترکی آن است. در این مورد قرار است تا بورک را به شکل بالشتی بپیچیم که به نسبت دستور قبلی راحت تر است. شما می توانید انواع بورک مانند بورک پاسترامی را نیز با این روش درست کنید.

مواد اولیه برای بورک گوشت بالشتی

  • گوشت چرخ نموده 400 گرم
  • روغن زیتون 1 قاشق غذاخوری
  • پیاز 3 عدد میانه
  • سیر 2 حبه
  • نمک 1 قاشق چایخوری
  • پاپریکا 1 قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه 1/2 قاشق چایخوری
  • تخم مرغ 1 عدد
  • روغن گیاهی 1/3 پیمانه
  • شیر 1/3 پیمانه
  • ماست یونانی 2 قاشق غذاخوری
  • سرکه سفید 1 قاشق غذاخوری
  • خمیر یوفکا به میزان لازم
  • کره 30 گرم
  • کنجد و سیاه دانه به میزان لازم

طرز تهیه بورک گوشت بالشتی با خمیر یوفکا

1. پختن گوشت

برای درست کردن بورک گوشت بالشتی ابتدا باید گوشت چرخ نموده را داخل ماهیتابه ریخته و با حرارت میانه بپزید تا رنگ آن قهوه ای شده و آب بیندازد. حالا میزانی روغن زیتون و پیاز و سیر را به آن اضافه کنید. بعد از اینکه سیاز و سیر سبک شدند، ادویه ها را اضافه کنید. وقتی گوشت پخته شد، آن را خاموش کنید و اجازه دهید خنک گردد.

2. درست کردن سس بورک

برای مرحله دوم طرز تهیه بورک گوشت با خمیر یوفکا باید سس مخصوص آن را آماده کنید. این سس برای رومال میان لایه های بورک استفاده می گردد. یک تخم مرغ میانه را در کاسه بشکنید. روغن گیاهی مورد علاقه تان مانند روغن زیتون، کنجد و … را به تخم مرغ اضافه کنید. حالا شیر، ماست و سرکه را نیز داخل کاسه بریزید و خوب هم بزنید تا مخلوط شوند. به جای روغن گیاهی می توانید میزانی کره را ذوب نموده و از آن بهره ببرید.

3. آماده کردن فر

در این دستور می توانید فر را قبل از رول کردن گرم کنید زیرا پیچیدن بورک ها آسان تر است. درجه حرارت فر را روی 180 درجه سانتی گراد یا 360 درجه فارنهایت تنظیم کنید و اجازه دهید گرم گردد. در این مدت پیچیدن بورک ها را انجام دهید.

4. پیچیدن بورک

در این نوع پیچیدن باید از خمیر یوفکای گرد بهره ببرید. ابتدا سطحی که قرار است یوفکا را روی آن بگذارید خوب تمیز کنید. میزان کمی از مخلوط سس را با قلم مو روی سطح بمالید. یک عدد ورق یوفکا را روی سطح پهن کنید. خمیر را به گونه ای در وسط تا بزنید که گوشه های گرد آن در وسط باشد و خمیر به شکل مستطیل دربیاید.

حالا دوباره میزانی سس بزنید و خمیر را دوباره تا کنید تا به شکل یک مربع در بیاید. یک قاشق پر از مواد گوشتی را در وسط خمیر قرار دهید. حالا گوشه های خمیر را روی هم تا کنید. برای بهتر چسبیدن گوشه ها میزان بسیار کمی از سس به خمیر بمالید تا مانند چسب عمل نموده و بالشتک های شما باز نگردد.

سینی فر را چرب کنید یا یک کاغذ روغنی داخل ظرف پهن کنید. بورک های بالشتی را منظم در ظرف بچینید. با قلم مو میزانی از سس و کره ذوب شده را روی بورک ها بمالید. با میزانی سیاه دانه و کنجد آن ها را تزئین کنید و در فر قرار دهید.

بورک ها باید به مدت 30 تا 40 دقیقه در فر بمانند تا خوب طلایی شوند.

بورک گوشت و پسته با خمیر یوفکا به صورت لوله ای

در بسیاری از دستورهای پخت بورک گوشت نوشته شده است که باید از خمیر فیلو بهره ببرید. در واقع فیلو و یوفکا هر دو یک نوع خمیر بسیار نازک هستند که در انواع شیرین غذاهای خوشمزه استفاده می شوند. شما می توانید برای اطلاعات بیشتر به مقاله خمیر هزارلا، یوفکا یا فیلو سر بزنید تا تفاوت این نوع خمیرها را در کتاب کاله بخوانید. حالا در سومین دستور از طرز تهیه بورک گوشت با خمیر یوفکا قصد داریم تا با نوع جدیدی از بورک گوشت آشنا شویم که هم مواد اولیه آن فرق دارد و هم طرز پیچیدن خمیر آن.

مواد اولیه بورک گوشت و پسته

  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • پودر زنجبیل 1/4 قاشق چایخوری
  • زردچوبه 1/4 قاشق چایخوری
  • گشنیز آسیاب شده 1/4 قاشق چایخوری
  • پودر دارچین 1/4 قاشق چایخوری
  • زیره آسیاب شده 1/4 قاشق چایخوری
  • پاپریکا 1/2 قاشق چایخوری
  • فلفل قرمز 1 قاشق چایخوری
  • زردآلو خشک شده 10 گرم
  • روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
  • پیاز 1 عدد
  • گوشت چرخ نموده 300 گرم
  • پسته خرد شده 300 گرم
  • کره 2 قاشق غذاخوری
  • جعفری تازه خرد شده 2 قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ 1 عدد
  • خمیر یوفکا به میزان لازم
  • روغن زیتون 100 میلی لیتر
  • شیر سرد 100 میلی لیتر
  • ماست 100 میلی لیتر

طرز تهیه بورک گوشت و پسته با خمیر یوفکا

1. پختن مواد داخل بورک

ابتدا پیاز را خورد کنید و در روغن زیتون تفت دهید. پیاز را هم بزنید تا نسوزد. وقتی پیاز طلایی شد، گوشت چرخ نموده را به ماهیتابه اضافه کنید و هم بزنید تا گوشت بپزد. زردآلوها را ریز خرد کنید و وقتی گوشت پخته شد، همراه پسته به آن اضافه کنید. حدود سه دقیقه مواد را تفت بدهید. شعله گاز را خاموش کنید. سپس جعفری خرد شده و کره را داخل مواد بریزید و هم بزنید.

2. درست کردن سس رومال بورک

تا زمانی که مواد گوشتی خنک گردد، سس رومال بورک را درست کنید. برای این کار تخم مرغ را در یک کاسه بشکنید. روغن زیتون را به آن اضافه کنید و با چنگال هم بزنید. حالا شیر و ماست را اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا مواد یک دست شوند.

3. پیچیدن بورک ها

در این دستور می خواهیم خمیر یوفکا را به شکل لوله ای بپیچیم. ابتدا سطح صافی را انتخاب کنید که خمیر روی آن نچسبد. اگر احساس کردید که ممکن است خمیر به سطح زیر خود بچسبد، میزانی از سس مرحله قبل را با قلم مو روی سطح بمالید. حالا یک ورقه خمیر یوفکا را بردارید. خمیر ها باید به شکل مربع باشند. میزانی از مواد گوشتی را برداشته و در گوشه خمیر بریزید و لبه آن را تا بزنید.

حالا خمیر را میزانی لوله کنید تا به وسط آن برسید. در این مرحله، گوشه های یوفکا را به داخل تا بزنید. سپس دوباره بورک را لوله کنید تا به پایان برسد. برای اینکه پایانی خمیر به هم بچسبد و بورک باز نگردد، از سس به عنوان چسب بهره ببرید. انگشت خود را کمی داخل سس بزنید وآن را بر روی لبه خمیر بمالید.

4. پختن بورک

فر را روی درجه حرارت 355 درجه فارنهایت یا 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. زمانی که فر گرم شد، ظرف فر را چرب کنید. بورک ها را داخل آن بچینید و داخل فر قرار دهید. بورک باید به مدت 30 تا 40 دقیقه در فر بماند تا طلایی و ترد گردد.

سوالات متداول

در این مطلب از کتاب کاله طرز تهیه بورک گوشت با خمیر یوفکا را با سه نوع مختلف خواندیم. برای هر یک از دستورها روش های متفاوت پیچیدن بورک را قدم به قدم دیدیم که می توان آن را برای انواع بورک مختلف مانند بورک پنیر و سبزیجات استفاده کرد. در ادامه به چند سوال متداول درباره بورک پاسخ می دهیم.

اسپرینگ رول با بورک چه تفاوتی دارد؟

اسپرینگ رول یک پیش غذای خوشمزه است که در آسیای شرقی درست می گردد. بورک یک نوع غذای ترکی است. طرز تهیه بورک و اسپرینگ رول تقریبا شبیه هم هستند اما در اسپرینگ رول بیشتر از سبزیجات استفاده می گردد. طرز تهیه اسپرینگ رول گوشت را پیش تر در کتاب کاله آموزش داده ایم.

خمیر یوفکا چیست؟

خمیر یوفکا نوعی خمیر بسیار نازک و سبک است که در طرز تهیه آن از مخمر استفاده نمی گردد. این نوع خمیر معمولا در طرز تهیه غذاهایی مانند بورک، سمبوسه و … و دسرهایی مانند باقلوا استفاده می گردد. شما می توانید در غذاهای خود از خمیر یوفکا خانگی بهره ببرید.

آیا می توان بورک را در ماهیتابه درست کرد؟

بله. اگر میخواهید بورک را در ماهیتابه بگذارید، نیازی ندارید که با قلم مو بورک ها را رومال کنید. میزانی روغن در ماهیتابه بریزید و بورک ها را در آن سرخ کنید. فقط دقت کنید که درجه حرارت زیاد نباشد که خمیر بسوزد.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه بورک گوشت با خمیر یوفکا به سبک ترکیه ای و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه بورک گوشت با خمیر یوفکا به سبک ترکیه ای و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید