طرز تهیه کوفته(تبریزی) قلقلی با 3 دستور پخت آسان و سریع
به گزارش وبلاگ فروش ساعت، کوفته قلقلی، یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین غذاهای سنتی ایرانی است که با ترکیب ساده ای از مواد اولیه، طعمی لذیذ و به یادماندنی به ارمغان می آورد و کمتر کسی می تواند در برابر آن مقاومت کند. در ادامه، سه طرز تهیه کوفته قلقلی با گوشت، با لپه و برنج و بعلاوه کوفته قلقلی با مرغ را به شما آموزش می دهیم که هرکدام از آن ها، طعمی متفاوت و خاص به سفره شما خواهند آورد.
طرز کوفته قلقلی با گوشت چرخ نموده
رایج ترین طرز تهیه کوفته قلقلی در ایران، با گوشت چرخ نموده است که در ادامه به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه کوفته ققلقلی با لپه و برنج (برای 4 نفر) | |
گوشت چرخ نموده | 400 گرم |
پیاز | 2 عدد |
تخم مرغ | 1 عدد |
آرد نخودچی | به میزان لازم |
رب گوجه فرنگی | 3 قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی | 2 عدد |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
طرز تهیه:
- ابتدا یکی از پیازها را با رنده ریز، رنده نموده و آب آن را کامل بگیرید. سپس گوشت چرخ نموده، پیاز رنده شده، تخم مرغ و ادویه ها را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید و خوب ورز دهید تا یکدست شود. آرد نخودچی را کم کم اضافه کنید تا مایه به مقدار کافی چسبنده شود (حواستان باشد که در اضافه کردن آرد نخودچی، زیاده روی نکنید تا کوفته ها سفت نشوند).
- در یک تابه مناسب به میزان کافی روغن بریزید و تابه را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود.
- از مایه کوفته به مقدار یک گردو برداشته و به شکل گلوله های کوچک و یک مقدار درآورید. سپس کوفته ها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند.
- در حین سرخ شدن کوفته قلقلی ها به سراغ درست کردن سس بروید. برای این کار ابتدا پیاز به جای مانده را به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید و در یک ماهی تابه همراه با روغن تفت دهید تا نرم و کاراملی شود. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه نموده و تفت دهید تا خامی آن گرفته شده و رنگ آن روشن شود. در نهایت گوجه فرنگی خرد شده را به همراه میزانی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به تابه اضافه کنید. در انتها یک لیوان آب جوش به سس خود اضافه نمایید و اجازه دهید تا سس غلیظ شود.
- پس آنکه سس غلظت کافی پیدا کرد، کوفته های سرخ شده را به آن اضافه نموده و به مدت 15 تا 20 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا کوفته ها کاملا مغز پخت شده و طعم دار شوند.
- پس از آنکه آب اضافی سس تبخیر شد و روغن سرخ شده روی سطح آن را پوشاند، به این معناست که کوفته ها به خوبی جا افتاده اند و می توانید آن ها را به همراه برنج یا نان میل کنید.
طرز تهیه کوفته قلقلی با لپه و برنج
کوفته قلقلی با لپه و برنج یکی دیگر از انواع کوفته است که منشا آن به شهر یزد برمی شود. در این دستورالعمل، شما را با طرز تهیه این غذای خوشمزه و پرطرفدار آشنا خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه کوفته ققلقلی با لپه و برنج (برای 4 نفر) | |
گوشت چرخ نموده | 400 گرم |
لپه | نصف پیمانه |
برنج نیم دانه | 4 قاشق غذاخوری |
پیاز | 2 عدد |
تخم مرغ | 1 عدد |
آرد نخودچی | 2 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 3 قاشق غذاخوری |
آلو خشک | 12 عدد |
سبزی معطر خشک (مرزه، شوید، نعنا) | 3 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
دستور پخت:
- از آنجایی که لپه خیلی سفت است، باید آن را از چند ساعت قبل از درست کردن کوفته بخیسانید تا سریع تر پخته شود. سپس لپه را به همراه برنج نیم دانه بپزید تا هر دو نرم شوند.
بعد از اینکه لپه و برنج کاملا پخته شدند، آن ها را در یک ظرف مناسب بریزید و با استفاده از گوشت کوب، آن ها را کاملا له کنید و اجازه دهید تا کمی خنک شوند.
- گوشت چرخ نموده، تخم مرغ، آرد نخودچی، سبزی خشک، پیاز رنده شده و ادویه ها را به لپه و برنج له شده اضافه نموده و خوب مخلوط کنید تا کاملا یک دست شوند. سپس روی ظرف را با سلفون بپوشانید و آن را داخل یخچال بگذارید.
- در همین حین، پیاز دیگر را خرد نموده و با روغن کافی در یک ماهی تابه تفت دهید تا نرم و سبک شود. سپس رب گوجه فرنگی را همراه با زردچوبه اضافه نموده و تفت دهید تا از خامی رب گرفته شود. در ادامه، 3 لیوان آب به سس خود اضافه کنید و اجازه دهید تا سس جوش بیاید.
- پس از جوش آمدن سس، به سراغ مایه کوفته بروید. برای درست کردن این کوفته باید به مقدار یک نارنگی از مواد را بردارید و دور یک عدد آلو خشک بپیچید و آن را به شکل توپک دربیاورید. در نهایت کوفته ها را با ملایمت در سس قرار داده و اجازه دهید با حرارت ملایم کاملا مغز پخت شده و جا بیفتند.
طرز تهیه کوفته قلقلی با مرغ
یکی از خوبی های کوفته قلقلی این است که می توان آن را هم با گوشت چرخ نموده و هم با مرغ درست کرد. پس اگر در حال حاضر گوشت چرخ نموده ندارید یا اصلا گوشت قرمز دوست ندارید، می توانید با طرز تهیه ای که در ادامه به شما می دهیم، یک کوفته قلقلی با مرغ خوشمزه درست کنید.
مواد لازم برای تهیه کوفته قلقلی با مرغ (برای 4 نفر) | |
سینه مرغ | 1 عدد |
ران مرغ بدون استخوان | 1 عدد |
پیاز | 2 عدد |
فلفل دلمه ای | نصف 1 عدد |
سیر | 2 تا 3 حبه |
جعفری خرد شده | نصف پیمانه |
نمک، فلفل سیاه، پاپریکا | به میزان لازم |
روغن زیتون | 2 تا 3 قاشق غذاخوری |
آرد سوخاری | 3 قاشق غذاخوری |
زرشک | 2 قاشق غذا خوری |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذا خوری |
دستور پخت:
- ابتدا باید ران و سینه مرغ ها را کاملا چرخ کنید تا با همدیگر میکس شوند.
- پیاز را رنده نموده و بعد از گرفتن آب آن، به همراه فلفل دلمه ای، سیر رنده شده، جعفری خرد شده، ادویه ها و آرد سوخاری به مرغ میکس شده اضافه کنید. سپس همه مواد را به خوبی مخلوط کنید و با دست ورز دهید تا مایه تا یک مایه یک دست به دست آید.
- از مایه کوفته به مقدار یک گردو برداشته و به شکل گلوله های کوچک درآورید. سپس کوفته قلقلی ها را در روغن زیتون سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند.
- در حین سرخ کردن کوفته قلقلی ها، پیاز به جای مانده را نگینی خرد نموده و در روغن داغ تفت دهید تا جایی که نرم و شفاف شود. سپس رب گوجه فرنگی را همراه با نمک و فلفل سیاه به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا از خامی رب گرفته شود. در نهایت میزان کافی آب به سس خود اضافه نموده و اجازه دهید که کمی غلیظ شود.
- سپس کوفته های سرخ شده را به سس اضافه نموده و اجازه دهید تا با حرارت ملایم بپزند و جا بیفتند.
- برای اینکه کوفته قلقلی با مرغ شما یک طعم ترش و شیرین دلچسب داشته باشد، در دقایق انتهای پخت کوفته ها، زرشک آبکش شده را به سس اضافه کنید. برای طعم دار شدن بیشتر زرشک، می توانید زرشک ها را ابتدا همراه با کمی روغن تفت دهید تا رنگ آن کمی تغییر کند، سپس به سس اضافه کنید.
طرز تهیه 3 مدل کوفته خوشمزه را در محتواهای زیر بیاموزید:
در مجموع
کوفته قلقلی، یکی از غذاهای اصیل و پرطرفدار ایرانی است که با تنوع فراوانی که در طرز تهیه آن وجود دارد، می تواند سلیقه های مختلف را راضی نگه دارد. در این مقاله سعی کردیم تا طرز تهیه کوفته قلقلی را به 3 روش مختلف به شما بیاموزیم. با پیروی از دستورالعمل های ذکر شده، می توانید به راحتی این غذای خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از طعم و عطر دلپذیر آن لذت ببرید.
منبع: دیجیکالا مگ