طرز تهیه خورشت قورمه سبزی جا افتاده و خوشمزه

به گزارش وبلاگ فروش ساعت، خورشت قورمه سبزی یک غذای خوشمزه اصیل و لذیذ ایرانی است. قرمه سبزی در گوشه و کنار ایران به طور معمول به یک شیوه و با مواد اولیه تقریبا مشابه با توجه به ذائقه آن منطقه تهیه می گردد. در این دستور پخت سعی شده عمومی ترین خورش قورمه سبزی آموزش داده گردد.

طرز تهیه خورشت قورمه سبزی جا افتاده و خوشمزه

وبلاگ فروش ساعت | سرویس آشپزی - قورمه سبزی از جمله غذاهای محبوب ایرانی ها به شمار می آید. با طرز تهیه این خورشت خوشمزه همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه خورشت قورمه سبزی برای 4 تا 6 نفر

سبزی قورمه سبزی شامل: تره، جعفری، کمی برگ چغندریا اسفناج در صورت تمایل، گیشنیز، شنبلیله1 کیلو
لوبیا چیتی یا قرمزیک سوم لیوان
پیازیک عدد
گوشت گوسفند خورشتی حدودا 300 گرم
شنبلیله خشک1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و ادویهبه میزان لازم
لیمو عمانی4 تا 5 عدد
گرد لیموبه مقدارکافی
روغن جهت سرخ کردن سبزی و گوشتبه مقدارکافی

طرز تهیه خورشت قورمه سبزی

  1. لوبیا را از شب قبل می خیسانیم و دو یا سه بار آب آن را عوض می کنیم. سپس به همراه آب و نمک میگذاریم تا کمی بجوشد.
  2. لیمو عمانی را در ظرف آب می اندازیم تا کمی نرم گردد و با چنگال آن را سوراخ میکنیم.
  3. پیاز را نگینی خرد نموده و با کمی روغن سرخ می کنیم تا طلایی گردد.
  4. گوشت را با توجه به سایز مورد نظرمان خرد می کنیم و با پیاز کمی تفت می دهیم تا رنگ گوشت عوض شده و سرخ گردد به صورتی که آب آن خارج گردد. سپس به آن زرد چوبه و کمی فلفل ترجیحا فلفل قرمز اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
  5. لوبیا ها را به گوشت و پیاز اضافه نموده و با اندکی آب می گذاریم نیم پز شوند.
  6. در این حین سبزی را شسته و خرد می کنیم. سپس آن راسرخ می کنیم. اگر از سبزی فریز شده استفاده می کنید سبزی را به صورت یخ زده بدون آن که یخ آن باز گردد در روغن قراردهید تا پس از سرخ شدن، سبزی به صورت لاستیکی و سیاه رنگ نگردد.
  7. بعد از نیم پز شدن لوبیا و گوشت، سبزی سرخ شده، لیمو عمانی و آب را به مواد اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش با حرارت ملایم کاملا پخته و جا بیفتد .
  8. در آخر نمک و فلفل و گرد لیمو رو اضافه می کنیم .در بعضی مناطق به خورش قرمه سبزی رب گوجه و آبلیمو اضافه مینمایند که بستگی به ذائقه افراد دارد.

نکات مهم در طبخ خورشت قرومه سبزی مجلسی

  1. بهتر است سبزی خورشت قورمه سبزی خیلی ریز خرد گردد چون به این ترتیب خورش بهتر جا می افتد.
  2. آب را به صورت یک جا به خورشت اضافه نمایید.
  3. حتی الامکان برای پخت قورمه سبزی از سبزی تازه بهره ببرید. چرا که خورش قورمه سبزی خوشمزه تر و خوش رنگ تر می گردد و صد البته ویتامین های موجود در سبزی بهتر حفظ می گردد.
  4. اگر می خواهید سبزی قورمه سبزی را در فریزر نگهداری کنید بهتر است که آن را سرخ نشده در فریزر بگذارید و موقع پخت سرخ کنید تا سالم تر و خوش رنگ تر (سبزتر) باشد. چون از نظر بهداشت غذا روغن مایع نباید یخ بزند و مصرف روغن جامدهم برای سلامتی مضر است.
  5. شنبلیله خورش قورمه سبزی نباید زیاد باشد چون خورش تلخ می گردد.
  6. اگر سبزی قورمه سبزی درشت خرد شده باشد خورش هر چه بجوشد جا نمی افتد.
  7. در بعضی از نواحی شمال کشور، سبزی های محلی خود را نیز به قورمه سبزی اضافه می نمایند.
  8. سرخ کردن زیاد سبزی باعث تیره شدن رنگ آن و در نتیجه از دست دادن خواص غذایی آن می گردد.
  9. نسبت سبزی های مختلف در قورمه سبزی بستگی به ذائقه خانواده دارد. ولی در هر حال اگر تره زیاد باشد طعم خورش تند می گردد. اسفناج زیاد به خورش، مزه خورش آلو اسفناج می دهد. شنبلیله زیاد خورش را تلخ می نماید و بوی گشنیز هم در خورش قورمه سبزی نباید خیلی محسوس باشد.
  10. نکته دیگر آنکه اگر سبزی موقع خرد کردن آب انداخت آب آن را دور نریخته و به خورش اضافه کنید.
  11. هنگام سرخ کردن سبزی قورمه سبزی ، روغن سبزی را اول به آن اضافه کنید و به اصطلاح نگذارید آب سبزی خشک گردد بعد روغن بریزید چون رنگ روغن روی خورش جا افتاده و سبزی سبز و خوش رنگ می گردد.
  12. هنگام خاموش کردن شعله می توان قطعه هایی از یخ به خورش افزود تا روغن خورش به سطح خورش بیاید.

نکات ریز در خصوص گوشت قورمه سبزی

  • گوشت قورمه سبزی نباید خیلی ریز باشد. در اندازه گردویی درشت مطلوب است و می تواند با استخوان یا بدون استخوان باشد.
  • از گوشت راسته نیز می توان استفاده کرد.
  • استفاده از گوشت گوساله یا گوسفند بستگی به ذائقه خانواده دارد ولی این خورش باگوشت گوسفند بدون چربی خوشمزه تر است.
  • بعضی علاوه بر گوشت خورشی و عصاره موجود در آن از عصاره مرغ، یا قلم استخوان استفاده می نمایند.

نکات ریز در خصوص چاشنی قورمه سبزی

  • لیمو عمانی جز لاینفک خورش قورمه سبزی است که دو نوع روشن و تیره دارد. برای قورمه سبزی بهتر است از نوع لیمو عمانی تیره رنگ استفاده گردد.
  • لیموعمانی همراه با آبلیمو و آبغوره استفاده می گردد.
  • به کار بردن رب گوجه فرنگی همراه با لیموعمانی ، از میزان رنگ سبزی خورش قورمه سبزی می کاهد.
  • از گرد لیموعمانی در قورمه سبزی استفاده می گردد که البته رنگ خورش را تیره می نماید.
  • بعضی نیز در خورش قورمه سبزی از چاشنی آب نارنج استفاده می نمایند.

نکات ریز در خصوص لوبیای قورمه سبزی

  • لوبیای قورمه سبزی، لوبیای قرمز یا چیتی است.
  • در بعضی از شهرها (شهرهای خراسان) از لوبیا چشم بلبلی در خورش قورمه سبزی استفاده می گردد.

درمان نفخ شکم به روش سنتی و دارویی

منبع: setare.com

به "طرز تهیه خورشت قورمه سبزی جا افتاده و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورشت قورمه سبزی جا افتاده و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید