هر روز چند گرم پاستیل مصرف کنیم؟
به گزارش وبلاگ فروش ساعت، تهران (پانا) - پاستیل دارای 100 گرم کالری است که با یک وعده غذایی کامل برابر است، اما هیچ ماده مغذی و خاصیتی برای بدن ندارد.
به گزارش جمهوریت، یک خوارکی خوشمزه که حتی اگر کودک هم نباشید وسوسه می شوید تا پاستیل مصرف کنید و بنوعی آن را به دندان بکشید، اما آیا از فواید و نحوه تشکیل و اینکه آیا اصلا اجازه دارید آن را مصرف کنید یا خیر دارید یا نه؟!
پاستیل چیست؟
به گزارش سرویس سلامت جمهوریت ، پاستیل یا همان آبنبات ژله ای نوعی شیرینی کوچک و لاستیکی مانند است که می توان گفت انواع اصلی و قدیمی پاستیل ها از شکر، شربت گلوکز، طعم دهنده ها، رنگ های خوراکی و ژلاتین ساخته می شوند و از سوی دیگر به کارگیری ژلاتین در ساخت و تولید پاستیل سبب می شود که به پاستیل حالت ژله ای بدهد و در زمان خوردن در دهان آب شود و در نهایت باعث چسبناکی آن شود.
پاستیل چگونه تشکیل شد؟
همانطور که گفتیم و می دانید پاستیل از ژلاتین، شکر و مواد افزودنی تشکیل شده است و در بازار می توانید طعم های مختلفی از آن را بیابید، البته از نوعی واکس برای براق کردن پاستیل استفاده می کنند که با سلامت فرد منافاتی ندارد.
جالب است بدانید، یک کارگر ساده که تجربه زیادی در شیرینی پزی داشت رمز درست کردن پاستیل را کشف کرد و نام این آبنبات های خرسی خود را هاریبو گذاشت و سپس برای ایجاد تغییر در مزه و طعم و حتی حالت آن ها از میزانی طعم دهنده میوه ای و ژلاتین استفاده کرد و آبنبات هایی درست کرد که عین نرمی، کمی هم سفت بودند، کش می آمدند و البته امروزه پاستیل هایی غیر از شکل و شمایل خرس، در قالب های متعددی مانند شکل حیوانات قورباغه و مرغ و زرافه گرفته تا میوه هایی مثل آلبالو و توت فرنگی و سیب و پرتقال و انار و اشیایی، چون خودرو و بطری نوشابه و… با تنوع زیادی در مزه و رنگ و شکل تولید می شوند.
کدام افراد می توانند پاستیل مصرف کنند؟
با اینکه کالری 100 گرم پاستیل با یک وعده غذایی کامل برابر است، اما هیچ ماده مغذی و خاصیتی برای بدن ندارد و در علم تغذیه به این نوع مواد که صرفا کالری دارند و بی خاصیت هستند، کالری تهی گفته می شود، به همین دلیل نباید فراموش کرد که این خوراکی خوشمزه مثل شیرینی ها و قند ها جایگاهش در راس هرم غذایی قرار گرفته است و باید کمترین میزان مصرف را داشته باشد.
درواقع حتی بچه ها و بچه ها نیز که که به نسبت تحرک بسیاری دارند و امکان چاق شدن آن ها نسبت به بزرگسالان کمتر است، در کل نباید پاستیل و سایر شکلات ها و شیرینی ها را بیشتر از 50 گرم در روز مصرف کنند.
البته باید توجه داشته باشید که این موضوع به سایر برنامه غذایی فرد و این موضوع که در دیگر وعده های غذایی اش چه میزان کالری مصرف می کند، وابسته است و با توجه به اینکه تنوع غذایی امروز بسیار بیشتر از سال های پیش است و بیشتر هم خواهد شد، نمی توانیم دور خودمان خط قرمز بکشیم و خود را از مصرف خوراکی های مختلف محروم کنیم، اما نکته مهم این است که هر فرد باتوجه به شرایط خاص خود غذا ها و خوراکی های مصرفی روزانه اش را انتخاب کند.
منبع: خبرگزاری پانا