طرز تهیه بستنی گردویی به 2 روش آسان با ثعلب و بدون ثعلب
به گزارش وبلاگ فروش ساعت، بستنی گردویی از کافی شاپی است که در آن مغز گردو طعم اصلی بستنی را تشکیل می دهد و را هم در خود دارد. این بستنی را با طعم های مختلف مثل بستنی گردویی شکلاتی، زعفرانی، وانیلی یا همراه با تکه های بیسکویت هم درست می کنند. بستنی گردویی را می توان به عنوان یک میان وعده ساده یا در طرز تهیه با بستنی و نیز برای تهیه و شیک های مختلف استفاده کرد. در این مقاله از در 2 روش طرز تهیه بستنی گردویی و فوت و فن های تهیه آن را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه بستنی گردویی
مواد اولیه | میزان مورد نیاز |
شیر (پرچرب) | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
خامه ساده | 250 میلی لیتر |
پودر شکر | 350 گرم |
مغز گردو (پودر شده) | 120 گرم |
وانیل | نصف قاشق چای خوری |
ثعلب | 1 قاشق مرباخوری |
شکلات (تخته ای) | 100 گرم |
مدت زمان آماده سازی مواد بستنی گردویی: 30 دقیقه
مدت زمان پخت مایه بستنی گردویی: 35 دقیقه
مدت زمان انتظار آماده شدن بستنی گردویی: 4 ساعت
میزان کالری یک کاپ بستنی گردویی (حدود 71 گرم): 160 کیلوکالری
مراحل طرز تهیه بستنی گردویی در خانه
برای درست کردن بستنی گردویی شکلاتی، باید مایه گردو، شکلات و خامه را به صورت جداگانه آماده کنید. مایه شیر، شکر، وانیل و ثعلب را هم جدا تهیه کنید. مایه دوم را در فریزر بگذارید و هر یک ساعت یک بار هم بزنید. در آخرین بار هم زدن، مایه اول را به مایه دوم اضافه کنید. دوباره مواد را به فریزر برگردانید. مراحل درست کردن بستنی گردویی را قدم به قدم دنبال کنید.
مرحله اول: گردوها و شکر را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه بستنی گردویی، باید گردوها را بشکنید و مغز کنید، یا از مغز گردو استفاده کنید. مغز گردوها را در چرخ گوشت بریزید و چرخ کنید. یا اینکه گردوها را در یک پلاستیک فریزری زیپ کیپ بریزید و با گوشت کوب بکوبید تا نرم شوند. شکر را هم در دستگاه آسیاب کن بریزید و کاملا آسیاب کنید تا پودری و نرم شود. این کار باعث ایجاد بافت نرم در بستنی می شود. از پودر قند () هم می توانید به جای پودر شکر استفاده کنید.
در صورت تمایل می توانید مغز گردو و شکر و قند را به صورت یا اینترنتی از فروشگاه های زنجیره ای خریداری کنید.
مرحله دوم: شیر و شکر را بجوشانید
در یک قابلمه یا ظرف شیر را بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا وقتی که شروع به جوشیدن کند. سپس شکر آسیاب شده یا پودر قند را اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با هم حل شوند. شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید شیر از دما بیفتد و خنک شود.
در صورت تمایل می توانید شیر را به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های زنجیره ای خریداری کنید.
مرحله سوم: وانیل و ثعلب را اضافه کنید
در این مرحله وانیل و ثعلب را در یک ظرف بریزید و آن ها را هم بزنید. شیر و شکر حل شده را به تدریج و طی چند مرحله به وانیل و ثعلب اضافه کنید. این کار را به آرامی انجام دهید تا ثعلب در شیر گلوله نشود. اگر نتوانستید گلوله ها را باز کنید، مخلوط را از صافی عبور دهید تا یکدست شود.
برای تهیه وانیل همین حالا خرید خود را به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های انجام دهید.
مرحله چهارم: گردو و شکلات را آماده کنید
در یک کاسه، شکلات تخته ای را خرد کنید. کف کاسه را در یک قابلمه آب جوش یا بخار آب قرار دهید. صبر کنید تا شکلات با حرارت غیرمستقیم به گرم و ذوب شود. سپس خامه را به شکلات ذوب شده بیفزایید. با همزن برقی خامه و شکلات را با هم کاملا ترکیب کنید تا یکدست شود. در آخر، مغز گردوهای پودر شده را اضافه کنید و هم بزنید. همه مواد که با هم مخلوط شدند، ظرف را کنار بگذارید.
می توانید انواع شکلات و خامه را به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های زنجیره ای تهیه کنید.
مرحله پنجم: مایه بستنی گردویی را آماده کنید
برای این مرحله از طرز تهیه بستنی گردویی، روی ظرف مخلوط شیر، شکر، ثعلب و وانیل را که آماده کرده بودید، با سلفون بپوشانید و آن را به مدت یک ساعت در فریزر بگذارید. بعد از یک ساعت ظرف را بیرون بیاورید و با همزن بزنید تا بافت یخی آن شکسته شود. دوباره ظرف را به فریزر برگردانید. یک ساعت بعد دوباره همین کار را تکرار کنید. 3 بار در طول سه ساعت محتویات ظرف بستنی را به این ترتیب هم بزنید و دوباره در فریزر قرار دهید.
مرحله ششم: مخلوط گردویی را اضافه کنید
در آخرین مرحله، بعد از بار سوم هم زدن بستنی، مایه شکلات، خامه و گردو را به مایه بستنی که در فریزر داشتید، بیفزایید و مواد را هم بزنید تا کاملا یکدست شود. مایه بستنی را دوباره به فریزر برگردانید و اجازه دهید یک ساعت دیگر در فریزر بماند. یک بار دیگر هم مواد را هم بزنید و دوباره در فریزر قرار دهید.
مرحله آخر: بستنی گردویی را سرو کنید
وقتی بستنی آماده شد و بافت آن سفت شد، ظرف بستنی را از فریزر خارج و بستنی را سرو کنید. می توانید بستنی گردویی را به شکل اسکوپ، قالب بزنید یا آن را بین نان بستنی قرار دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه بستنی سنتی زعفرانی با ثعلب و خامه
مواد لازم برای تهیه بستنی گردویی بدون ثعلب
مواد اولیه | میزان مورد نیاز |
شیر پرچرب | 150 میلی لیتر |
شکلات خرد شده | 120 گرم |
شکر دانه ریز یا پودر قند | 50 گرم |
خامه | 300 میلی لیتر |
بیسکویت (خرد شده) | 30 گرم |
مغز گردو (خرد شده) | 50 گرم |
کشمش | 50 گرم |
مراحل طرز تهیه بستنی گردویی بدون ثعلب
برای تهیه بستنی گردویی به این روش با کشمش و بیسکویت، مایه بستنی را بدون ثعلب آماده کنید. بعد از گذشت 20 دقیقه که مایه بستنی را در فریزر گذاشتید، مخلوط کشمش، گردو و بیسکویت خرد شده را به مایه بستنی اضافه کنید. دوباره برای چند ساعت مایه بستنی گردویی را در فریزر بگذارید. مراحل طرز تهیه بستنی گردویی بدون ثعلب را دنبال کنید.
مرحله اول: شیر و شکلات را با هم حل کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه بستنی گردویی، شیر را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید بجوشد. سپس شکلات ها را خرد کرده و به شیر اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا یکدست شوند و شکلات کاملا در شیر حل شود. می توانید به جای شکلات قهوه ای از شکلات سفید هم استفاده کنید. این ترکیب را کنار بگذارید تا خنک شود.
مرحله دوم: خامه و شکر را با هم مخلوط کنید
خامه را در یک ظرف جدا بریزید و با شکر مخلوط کنید. با همزن شکر و خامه را کاملا بزنید تا فرم بگیرد. سپس شیر و شکلات سرد شده را به آرامی به این مخلوط، اضافه و آن را با هم ترکیب کنید. باید مواد را تا جایی هم بزنید که یکدست شود.
مرحله سوم: مایه بستنی را در فریزر قرار دهید
مایه بستنی را که آماده کردید، در یک قالب بستنی بریزید و به مدت 20 دقیقه در فریزر قرار دهید. در این فاصله بیسکویت ها را خرد کنید. می توانید از بیسکویت های مختلف مثل پتی بور یا ساقه طلایی در این بستنی استفاده کنید. بیسکویت ها را به همراه گردو در پلاستیک زیپ کیپ بریزید و آن ها را بکوبید تا نرم شوند.
مرحله چهارم: مخلوط گردو و بیسکویت را به مایه بستنی اضافه کنید
بعد از 20 دقیقه که مایه بستنی خودش را گرفت و منجمد شد، ظرف بستنی را بیرون بیاورید و بیسکویت و گردوی ریز خرد شده را به آن بیفزایید. چوب کشمش ها را هم بگیرید و به مایه بستنی اضافه کنید. با قاشق همه مواد را دوباره هم بزنید تا یکدست شود. دوباره ظرف بستنی را به فریزر برگردانید.
در صورت تمایل می توانید انواع بیسکویت و کشمش را به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های زنجیره ای خریداری کنید.
مرحله پنجم: بستنی گردویی را چند بار هم بزنید
هر یک ساعت یک بار، ظرف بستنی را از فریزر خارج کنید و مواد را هم بزنید. 3 تا 4 بار این کار را انجام دهید.
مرحله آخر: بستنی گردویی را سرو کنید
بعد از این که بستنی گردویی آماده شد و به بافت مناسب بستنی رسید، آن را در ظرف مناسب سرو کنید. نوش جان!
نکات مهم در طرز تهیه بستنی گردویی
- بهتر است از خامه و شیر پرچرب در تهیه بستنی گردویی استفاده کنید تا بافت غلیظ تری به خود بگیرد و طعم قوی تری داشته باشد.
- استفاده از ثعلب در طرز تهیه بستنی گردویی باعث کشدار شدن بافت آن مثل بستنی بازاری می شود. ولی در صورت دلخواه، می توانید آن را حذف کنید و بستنی گردویی بدون ثعلب درست کنید.
- علاوه بر مغز گردو می توانید از مغز پسته یا خلال بادام خرد شده هم در مایه بستنی استفاده کنید. برای تهیه مغز پسته و خلال بادام می توانید همین حالا خرید خود را به صورت اینترنتی و حضوری از فروشگاه های همواره تخفیف انجام دهید.
- برای این که بستنی خودش را بیشتر بگیرد، بهتر است به مدت یک شب تا صبح آن را در فریزر قرار دهید.
- به جای شکلات تخته ای می توانید از پودر کاکائو هم در این بستنی استفاده کنید. می توانید پودر کاکائو را به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های زنجیره ای تهیه کنید.
- برای طرز تهیه بستنی گردویی زعفرانی به جای پودر کاکائو یا شکلات تخته ای باید از زعفران دم کرده غلیظ در مایه بستنی استفاده کنید. زعفران را به روش های حضوری و اینترنتی از می توانید تهیه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه بستنی وانیلی حرفه ای بدون دستگاه
فوت و فن های خوشمزه شدن بستنی گردویی
چه کار کنیم که بستنی گردویی کشدار شود؟
استفاده از ثعلب در طرز تهیه بستنی گردویی، بافت آن را کشدار می کند.
از چه نوع شیر و خامه ای در طرز تهیه بستنی گردویی استفاده کنیم؟
به کار بردن شیر و خامه پرچرب در مایه بستنی، بافت آن را غلیظ تر و طعم بستنی را قوی تر می کند.
منبع: افق کوروش