طرز تهیه خوشمزه ترین قطاب خانگی به صورت تصویری
به گزارش وبلاگ فروش ساعت، امکان ندارد پودر بادام، هل و گلاب را با هم ترکیب کرد و از نتیجه ناراضی بود! قطاب و به طور کلی شیرینی های سنتی یزد، به خوبی نمایانگر ذائقه و طبع شیرین ایران و ایرانی است. اگر قصد درست کردن قطاب خانگی را دارید، در استفاده از هل باید دست و دلباز باشید! در ادامه طرز تهیه بهترین و خوشمزه ترین قطاب خانگی را به شما آموزش خواهیم داد.
طرز تهیه قطاب خانگی با عطر بی نظیر هل
مواد لازم | |
زرده تخم مرغ | 2 عدد |
ماست | ½ پیمانه یا 100 گرم |
روغن جامد یا کره | 100 گرم |
پودر شکر | 1 قاشق چایخوری |
هل | ½ یا 1 قاشق چایخوری (بسته به ذائقه) |
آرد حدود | 200 گرم |
طرز تهیه قطاب خانگی
- برای درست کردن قطاب خانگی ابتدا باید خمیر را تهیه کنیم. برای این منظور، ابتدا زرده های تخم مرغ را با چنگال باز کنید.
- پودر شکر و هل را بسته به ذائقه خود از ½ تا 1 قاشق چایخوری به آن اضافه کنید.
- در ادامه، روغن جامد خانگی و یا کره نرم شده با دمای محیط را به تخم مرغ ها اضافه کنید و با همزن دستی مخلوط کنید.
- ماست را در این مرحله اضافه کنید و در حد مخلوط شدن با همزن دستی بزنید.
- در آخر، 200 گرم آرد الک شده را به آرامی به خورد مواد دهید. توجه داشته باشید که میزان جذب رطوبت آرد های مختلف، متفاوت است. بنابراین، بهتر است آرد را قاشق قاشق به مواد اضافه کنید تا خمیر بیش از اندازه سنگین نگردد.
- همین که خمیر جمع شد، خمیر قطاب را درون کیسه فریزر قرار دهید و به مدت نیم ساعت در یخچال استراحت دهید.
در این فاصله مواد میانی قطاب را تهیه می کنیم.
طرز تهیه فیلینگ قطاب خانگی
مواد لازم | |
پودر بادام یا گردو | 1 پیمانه |
پودر قند | 1 پیمانه |
هل | 1 قاشق چایخوری |
عسل یا گلاب | 1 قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه مواد میانی قطاب
- پودر بادام یا گردو و یا میکس هر دو مغز را بسته به ذائقه با میزان مساوی از پودر قند و هل مخلوط کنید.
نکته: در صورت تمایل می توانید میزان پودر قند را به 100 گرم کاهش دهید. همچنین، اگر از مغز گردو به تنهایی استفاده می کنید، می توانید هل را با دارچین نیز جایگزین کنید.
- در نهایت کمی عسل یا گلاب بسته به ذائقه به مواد اضافه می کنیم تا مخلوط به شکل خمیری منسجم درآید. این کار موجب می گردد کار شما برای فیلینگ گذاری قطاب به مراتب ساده تر گردد.
- خمیر بادام را به گلوله های 15 تا 20 گرمی تقسیم کنید و در سینی بچینید.
قالب زدن خمیر قطاب خانگی
- خمیر قطاب را پس از استراحت از یخچال خارج نموده، سطح کار را به میزان کم آرد پاشی کنید و خمیر را به یاری وردنه به ضخامت 2 میلی متر باز کنید.
- به یاری رینگ یا قالب دایره، خمیر را قالب بزنید.
نکته: شما همچنین می توانید به جای قالب زدن، خمیر را به گلوله های یک اندازه تقسیم و با دست خمیر را باز کنید.
- گلوله های خمیر بادام را داخل خمیر قطاب بپیچید و یا گرد کنید.
نکته: اطمینان حاصل کنید که خمیر درز نداشته باشد، چرا که موجب خواهد شد مواد میانی در هنگام سرخ شدن بیرون بریزد.
- در نهایت در روغن داغ سرخ کردنی غوطه ور کنید. در صورتی که رنگ روغن مایل به قهوه ای شد، باید حتما روغن را عوض کنید.
نکته: بهتر است ظرف روغن را کوچک انتخاب کنید و در هربار سرخ کردن، بیش از دو یا سه عدد قطاب در آن نیاندازید که روغن گرمی خود را از دست ندهد.
- و در آخر پس از سرخ کردن، قطاب ها را در پودر شکر و هل بغلتانید و با پودر پسته تزیین و سرو کنید.
نکته: در صورت تمایل می توانید به جای سرخ کردن قطاب، از روش پخت در فر نیز بهره ببرید. برای این منظور، کف سینی را چرب نموده و قطاب ها را در سینی بچینید و به مدت 20 تا 30 دقیقه با درجه حرارت 180 درجه سانتی گراد تا زمانی که قطاب ها آغاز به طلایی شدن نمایند، قرار دهید.
نگهداری قطاب خانگی
قطاب خانگی را در ظرف در بسته به مدت یک هفته در دمای محیط و به مدت یک ماه در فریزر می توانید نگهداری کنید.
حرف آخر
درست کردن شیرینی های سنتی در خانه لطف دیگری دارد. علاوه بر اینکه از سلامت آن ها مطمئن خواهید بود، شیرینی های خانگی از کیفیت بیشتری نیز برخوردار هستند. در صورتی که به درست کردن شیرینی های خانگی علاقمند هستید، پیشنهاد می کنیم طرز تهیه کلوچه خانگی خرما و گردو را نیز در انگیزه دنبال کنید.
لطفا اگر رسپی های ارائه شده در بخش آشپزی انگیزه را امتحان می کنید، تجربیات و سوالات خود را با ما و سایر همراهان انگیزه به اشتراک بگذارید. کارشناسان ما در اسرع وقت جوابگوی سوالات شما خواهند بود.
منبع: مجله انگیزه