طرز تهیه قطاب شمالی در خانه با و بدون فر
به گزارش وبلاگ فروش ساعت، قطاب یکی از شیرینی های خانگی است که به راحتی می توانید آن را با و بدون فر به راحتی در شب های عید درست کنید. عطر و طعم قطاب را از کوچه پس کوچه های شهر یزد می توان حس کرد. شهرهای مختلف ایران این شیرینی را به روش خود درست می کنند از معروف ترین آن ها می توان به قطاب شمالی و یزدی اشاره کرد. در این مطلب طرز تهیه قطاب شمالی را برایتان خواهیم گفت تا در خانه به راحتی برای پذیرایی از میهمانان تان درست کنید.
مواد لازم برای تهیه قطاب شمالی
- زرده تخم مرغ دو عدد
- ماست سه چهارم پیمانه
- کره 70 گرم
- پودر هل نوک قاشق چای خوری
- پودر قند یک قاشق غذاخوری
- آرد دو پیمانه
- بیکینگ پودر یک دوم قاشق چای خوری
- پودر قند برای تزئین
مواد میانی قطاب شمالی
- کنجد یک دوم پیمانه
- گردو یک پیمانه
- پودرقند یک دوم پیمانه
- گلاب سه قاشق غذاخوری
- پودرهل یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه قطاب شمالی
1. مواد قطاب را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه قطاب شمالی باید مواد آن را آماده کنید تا به دمای محیط برسند. زرده و سفیده تخم مرغ را از یکدیگر جدا کنید. حال آرد و بیکینگ پودر را مخلوط و سه بار الک شان کنید. در آخر گردو را خرد کرده و کنار بگذارید. گردو را می توانید کمی درشت تر خرد کنید تا در دهان احساس شود. برای پذیرایی از میهمان هایتان می توانید باقلوا هم درست کنید.
2. خمیر قطاب را آماده کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه قطاب شمالی باید یک کاسه مناسب انتخاب کنید تا در آن زرده تخم مرغ را با پودر قند و ماست مخلوط کنید. مخلوط را با هم زن دستی آن قدر بزنید تا زرده ها از حالت لختگی خارج شوند. مخلوط آرد را به تدریج داخل کاسه بریزید و با لیسک خمیر را جمع کنید. مراقب باشید که خمیر را با دستان تان ورز ندهید چرا که به روغن می افتد و شیرینی را خراب می کند. اگر خمیر نرم و لطیفی بخواهید بهتر است از غذاساز استفاده کنید. حال خمیر را داخل نایلون گذاشته و برای استراحت یک ساعت داخل یخچال بگذارید. طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی را فراموش نکنید.
3. مواد میانی شیرینی را آماده کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه قطاب شمالی یک کاسه مناسب انتخاب کنید تا کنجد، پودر هل، پودر قند و گردو خرد شده را داخل آن بریزید. مواد میانی را با یکدیگر مخلوط کنید سپس گلاب را به تدریج اضافه کنید تا خمیری یک دست داشته باشید. در این مرحله حواستان به خمیر میانی باشد که نه خیلی شل و نه خیلی سفت باشد چرا که باید بتوانید به راحتی آن را گلوله کنید. از دیگر پیشنهادهای ما برای شیرینی عید، شیرینی نعلی است که می توانید آن را درست کنید.
4. قطاب را بپزید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه قطاب شمالی باید ابتدا میزان یک گردو از خمیر قطاب بردارید و آن را کف دست خود پهن کنید. میزان یک قاشق از مواد میانی داخل خمیر بریزید و لبه های آن را بهم بچسبانید. حال آن ها را در سینی فر با فاصله از هم بچینید. با دمای 180 درجه سانتی گراد و به مدت 20 دقیقه داخل فر بگذارید تا کامل پخته شوند. در نهایت آن ها را در ظرف موردنظر خود بچینید و با پودر پسته تزئین شان کنید. شیرینی پنجره ای هم قطعا با استقبال فراوانی روبه رو خواهد شد.
نکات تکمیلی پخت قطاب شمالی
قطاب یکی از خوشمزه ترین و در عین حال ساده ترین شیرینی است که می توانید آن را با کم ترین مواد و هر روشی که بخواهید در منزل درست کنید. نکات گفته شده در ادامه شما را در پخت این شیرینی خوشمزه کمک خواهد کرد.
طرز تهیه قطاب شمالی بدون فر
در طرز تهیه قطاب شمالی حتما نیازی به فر نیست چراکه آن ها را هم در تابه و هم در توستر می تونید درست کنید. مراحل پخت را مانند بالا پیش ببرید سپس در تابه ای مناسب به میزان کافی روغن بریزید. قطاب را در دسته های دو تا سه تایی داخل روغن داغ بریزید. با قاشق چوبی مدام آن ها را برگردانده و سرخ کنید. قطاب ها را بعد از سرخ شدن از تابه خارج کنید و داخل یک آب کش ریخته یا روی یک برگ دستمال کاغذی بگذارید تا روغن اضافه شان گرفته شود. در روشی دیگر شما می توانید آن را در فر برقی یا تابه دوطرفه درست کنید. برای پخت قطاب در تابه دوطرفه باید آن را روی شعله پخش کن بگذارید تا تابه گرم شود سپس آن ها را داخل تابه بچینید و 25 دقیقه زمان دهید تا پخته شوند. پیشنهاد ما به شما درست کردن شیرینی مشهدی برای روزهای نوروز است.
دیگر روش های پیچیدن قطاب
در طرز تهیه قطاب شمالی آن را به روش های مختلفی می توانید خمیر را ببندید. در یک روش روی سطح کار خود کمی آرد بپاشید. خمیر را روی آن قرار دهید و با کمک وردنه آن را به قطر سه میلی میتر باز کنید. حال با کمک یک کاتر کوکی یا لیوان آن را به صورت گرد قالب بزنید. یک و یک دوم قاشق چای خوری از مواد فیلینگ را داخل خمیر قالب زده بریزید. خمیر را تا کنید و لبه های آن را بهم فشار دهید. لبه های خمیر را چنگال بزنید. در حالتی دیگر میزان یک گردو از خمیر بردارید سپس کف دست تان باز کنید تا مواد میانی را داخل آن بریزید. در نهایت دوباره داخل دست تان گرد کنید. برای هلالی پیچیدن خمیر قطاب هم می توانید از قالب مخصوص پیراشکی استفاده کنید. طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون فر را حتما بخوانید.
رومال کردن قطاب شمالی
برای زیباتر شدن قطاب هایتان قبل از گذاشتن آن ها داخل فر می توانید آن ها را رومال کنید. برای این کار یک عدد تخم مرغ، یک قاشق خامه، نوک قاشق چای خوری وانیل و کمی زعفران را در یک کاسه با یکدیگر خوب مخلوط کنید. سپس با کمک فرچه شیرینی پزی مایع را روی قطاب ها بمالید. شیرینی پفکی گردویی را حتما امتحان برای روزهای تعطیل تان درست کنید.
ترک خوردن قطاب
استفاده زیاد از بیکینگ پودر، گلاب و بالا بودن حرارت منجر به ترک خوردن این شیرینی های خوشمزه می شود. طرز تهیه نان برنجی را در منزل درست کنید.
دلیل سفتی قطاب
مهم ترین دلیلی که برای سفتی قطاب می توان در نظر گرفت زیاد بودن میزان آرد و بالا بودن حرارت است. شیرینی ها را حتما باید با حرارت بسیار کم سرخ کرد. حرارت زیاد منجر به خام ماندن مغز شیرینی می شود. در این حالت تنها زیر و روی قطاب ها طلایی می شود که بعد از خنک شدن سفت می شوند. شیرینی بهشتی را هم با آن طعم های خوشمزه اش حتما برای پذیرایی در نوروز امتحان کنید.
دلیل باز شدن خمیر قطاب
هنگام قرار دادن مواد میانی داخل خمیر کمی از آن به لبه ها چسبیده و از چسبیدن لبه های خمیر به یکدیگر جلوگیری کرده است. با قرار گرفتن شان در روغن داغ، از هم باز می شوند. دلیل دیگر کم بودن میزان آرد و پف بیش از حد آن بوده است. دقت داشته باشید با باز کردن یک جا خمیر، خمیر هوا خورده و رطوبتش را از دست می دهد.
منبع: کتاب کاله