طرز پخت برنج ایرانی تازه و کهنه ، برنج تازه چند ساعت خیس بخورد؟
به گزارش وبلاگ فروش ساعت، طرز پخت برنج ایرانی تازه و کهنه با هم فرق دارد و در صورتی که با فوت و فن های درست کردن برنج تازه و کهنه آشنا نباشید، احتمال این که موقع پخت با مشکل روبرو شوید، زیاد است. در این مقاله از در می توانید با نکاتی مهم در خصوص طرز پخت برنج تازه و روش پخت برنج ایرانی کهنه آشنا شوید.
طرز پخت برنج تازه به صورت کته
مدت زمان آماده سازی برنج: 10 دقیقه
مدت زمان پخت کته: 40 دقیقه
کالری یک کفگیر برنج کته: 250 کالری
مواد لازم برای تهیه برنج تازه به صورت دمی
- برنج تازه: 2 لیوان فرانسوی دسته دار
- آب: به مقدار لازم
- نمک و روغن: به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه برنج تازه به روش کته
رعایت فوت و فن های خاص در دستور پخت برنج تازه ایرانی از جلوگیری می نماید. در ادامه می توانید با مراحل طرز پخت برنج ایرانی تازه به روش کته آشنا شوید.
مرحله اول؛ برنج را بشویید
در اولین مرحله از طرز پخت برنج ایرانی تازه به روش کته باید برنج را با آب فراوان بشویید و چندین بار آب برنج را عوض کنید تا آب کاملا زلال و تمیز گردد.
در صورت تمایل می توانید انواع از جمله باکیفیت را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله دوم؛ روی برنج آب بریزید
برنج تازه معمولا احتیاج به خیساندن ندارد و بهتر است بدون خیساندن پخت گردد. برای کته کردن برنج تازه بعد از شستن برنج باید آن را در قابلمه بریزید و به مقدار نیم بند انگشت بالاتر از سطح برنج به آن آب اضافه کنید. به خاطر داشته باشید که اضافه کردن آب بیشتر به برنج تازه موجب شفته شدن آن می گردد.
مرحله سوم؛ برنج را بجوشانید
در این مرحله از طرز پخت کته با برنج تازه باید مقداری روغن و نمک به برنج اضافه کنید و قابلمه را با شعله زیاد روی گاز قرار دهید تا آب برنج آغاز به جوشیدن کند. در صورت تمایل می توانید ، و را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله چهارم؛ برنج کته را دم کنید
بعد از این که آب برنج آغاز به جوشیدن کرد چند دقیقه صبر کنید تا آب برنج کم گردد. سپس شعله گاز را کم کنید و درب قابلمه را روی آن قرار دهید. هر 10 دقیقه یک بار درب قابلمه را بردارید تا بخار جمع شده در قابلمه خارج گردد. پس از حدود 30 تا 40 دقیقه کته شما با برنج تازه آماده است.
طرز تهیه برنج تازه به روش آبکش
برای پخت برنج تازه به روش آبکش بعد از شستن برنج آن را فقط به مدت 15 دقیقه در آب سرد و نمک بخیسانید. بعد از 15 دقیقه برنج خیس خورده را همراه با مقداری آب، نمک و روغن در قابلمه بریزید و صبر کنید تا بجوشد. حدود 8 تا 10 دقیقه صبر کنید تا خامی برنج گرفته گردد. سپس برنج را آبکش کنید. کف قابلمه کمی روغن بریزید و مقداری برنج زعفرانی برای آماده کنید.
سپس بقیه برنج را در قابلمه بریزید و کمی روغن نیز به آن اضافه کنید. برنج را روی شعله ملایم گاز بگذارید تا دم بکشد. بعد از حدود 30 الی 40 دقیقه برنج شما آماده است و می توانید آن را سرو کنید.
طرز پخت برنج کهنه به روش آبکش
مدت زمان آماده سازی برنج: 2 تا 3 ساعت
مدت زمان پخت برنج: 45 دقیقه
مواد لازم برای پخت برنج ایرانی کهنه
- برنج ایرانی کهنه: 2 لیوان فرانسوی دسته دار
- نمک: 1 قاشق چای خوری
- روغن : 3 قاشق غذاخوری
- آب: به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه برنج ایرانی کهنه
برنج کهنه همان برنجی است که بهتر قد می کشد و بیشتر ما در خانه از آن استفاده می کنیم. پخت برنج ایرانی کهنه معمولا بسیار ساده تر از برنج تازه است و این برنج بعد از پخت خیلی خوب قد می کشد. در ادامه می توانید با مراحل درست کردن برنج ایرانی کهنه به روش آبکش آشنا شوید.
مرحله اول؛ برنج را بشویید و بخیسانید
در اولین مرحله از طرز پخت برنج ایرانی کهنه باید برنج را به خوبی بشویید و سپس آن را با مقداری آب و نمک بخیسانید. برای خیساندن برنج بهتر است از آب ولرم بهره ببرید و حدود 2 تا 3 ساعت به برنج زمان بدهید.
مرحله دوم؛ آب را برای تهیه برنج بجوشانید
برنج کهنه و نحوه پخت آن ساده تر از برنج تازه است. در این مرحله باید مقداری آب در قابلمه بریزید و روی شعله گاز قرار دهید تا آب آغاز به جوشیدن کند.
مرحله سوم؛ برنج را بجوشانید و آبکش کنید
بعد از این که آب آغاز به جوشیدن کرد، در این مرحله باید آب برنج را خالی کنید و آن را به آب در حال جوش اضافه کنید. مقداری نمک به برنج اضافه کنید و حدود 6 تا 8 دقیقه صبر کنید تا برنج کمی نرم گردد. برای تست برنج می توانید یک دانه از آن را بین دو انگشت خود له کنید. اگر سطح برنج نرم و داخل آن هنوز کمی سفت است، یعنی زمان آبکش کردن برنج است. در این مرحله برنج را آبکش کنید.
مرحله چهارم؛ برنج را دم کنید
در این مرحله از باید مقداری روغن کف قابلمه بریزید و برای ته دیگ برنج از کمی برنج زعفرانی، سیب زمینی یا نان بهره ببرید. سپس برنج را روی ته دیگ ها بریزید. حدود 1 تا 2 قاشق روغن به برنج اضافه کنید و درب قابلمه را روی آن قرار دهید تا برنج شما برای حدود 45 دقیقه دم بکشد. برای مطالعه به صورت ساده و قالبی روی لینک مطلب کلیک کنید.
منظور از برنج تازه چیست؟
حتما شنیده اید که طرز پخت برنج ایرانی تازه و کهنه با هم فرق دارد. اما برنج تازه چه ویژگی هایی دارد که باید به روش متفاوتی طبخ گردد؟ برنج تازه برنجی است که در سال تازه برداشت و بسته بندی شده است و هنوز مقداری رطوبت در دانه های برنج وجود دارد. به طور معمول فصل برنج تازه به نوع برنج بستگی دارد.
معمولا اگر برنج تازه کشت اول باشد در فروردین و خاتمه تیر برداشت می گردد و برنج های پرمحصول و دیررس نیز در شهریور برداشت می شوند برنج تازه کشت دوم نیز معمولا در خاتمه آبان ماه برداشت می گردد. معمولا تا 3 ماه پس از برداشت برنج که هنوز مقداری رطوبت در آن وجود دارد، به آن برنج تازه گفته می گردد.
منظور از برنج کهنه چیست؟
برنج کهنه برنجی است که به مرور زمان رطوبت خود را از دست داده و پس از گذشت یک سال کاملا خشک شده است. معمولا برنج خشک بهتر قد می کشد و به علت نداشتن رطوبت باید قبل از پخت برای مدت زمان بیشتری خیسانده گردد.
برنج تازه را چند ساعت باید خیس کرد؟
به طورکلی مهم ترین نکته در طرز پخت برنج ایرانی و شمالی تازه و کهنه مدت زمان خیساندن برنج و اندازه آبی است که در زمان پخت به آن اضافه می کنید. درواقع مدت زمان خیساندن برنج تازه یکی از سوالات چالش برانگیز برای افرادی است که قصد دارند از این نوع برنج استفاده نمایند.
برنج تازه هنوز به طور کامل خشک نشده و مقداری رطوبت در آن وجود دارد، به همین علت این برنج نباید خیسانده گردد و در صورت خیساندن نباید مدت زمان آن طولانی باشد. برترین زمان برای خیساندن برنج تازه حدود 15 دقیقه است. بهتر است برای خیساندن برنج تازه از آب سرد بهره ببرید. قرار دادن برنج تازه بیشتر از این مدت داخل آب موجب خمیری شدن برنج بعد از پخت می گردد.
برنج کهنه را چند ساعت باید خیس کرد؟
خیساندن برنج کهنه موجب می گردد تا بعد از پخت برنج بیشتر قد بکشد. معمولا برنج کهنه را از 2 تا 3 ساعت و گاهی تا 5 ساعت در آب می ریزند تا کمی از خشکی آن کم گردد. بهتر است برای خیساندن برنج کهنه از آب ولرم بهره ببرید.
تفاوت طرز پخت برنج ایرانی تازه و کهنه
طرز پخت برنج ایرانی تازه و کهنه کمی با هم فرق دارد. به طور معمول برنج تازه ایرانی بیشتر در معرض شفته شدن و خمیری شدن قرار گرفته است و احتمال شکستن دانه های برنج نیز در زمان پخت آن بسیار زیاد است. اما این برنج عطر و طعم فوق العاده ای دارد. دانه های برنج تازه معمولا شفاف و درخشان است و قیمت مناسب تری نسبت به برنج کهنه دارد. این برنج به سختی دچار آفت می گردد. اما برنج کهنه معمولا طرز پخت راحت تری دارد و بهتر قد می کشد. ظاهر برنج کهنه کمی کدرتر از برنج تازه است و قیمت آن نسبت به برنج تازه گران تر است و باید به درستی از آن نگهداری گردد تا دچار آفت نگردد.
سوالات متداول
برترین روش جلوگیری از شفته شدن برنج ایرانی تازه چیست؟
برای تهیه برنج ایرانی تازه بهتر است از آب کمتری بهره ببرید و آن را برای مدت زمان کوتاه تری بجوشانید تا برنج شما نرم نگردد.
در طرز پخت برنج لعاب دار تازه به روش کته باید چقدر به برنج آب اضافه کنیم؟
برای تهیه برنج ایرانی تازه باید حدود نیم بند انگشت بالاتر از سطح برنج به آن آب اضافه کنید.
منبع: افق کوروش