طرز تهیه اشکنه بلغور شیر؛ غذای محلی خراسان

به گزارش وبلاگ فروش ساعت، اشکنه از جمله غذاهای خوش طعم و سنتی ایرانی است که جای خالی یا به بیانی حضور کمرنگ آن در برنامه غذایی این روزها حسابی احساس می گردد. در تمامی اشکنه ها اعم از اشکنه تخم مرغ، اشکنه پیاز، اشکنه کشک، اشکنه ماست، در مواد لازم آن گوشت به کار نمی رود. اشکنه ها به طور کلی پس از تهیه شدن همراه نان تریت شده و سرو می گردد.

طرز تهیه اشکنه بلغور شیر؛ غذای محلی خراسان

این غذا به علت دارا بودت ترکیباتی همانند شیر و بلغور هم خوش طعم بوده و هم از نظر خواص غذایی و مقوی بودن ارزشمند است. با توجه به اینکه غذاها امروزه فست فودی و آماده و بسته بندی شده است، چه خوب است با تهیه غذاهای خانگی علاوه بر احیای فرهنگ غذایی سنتی ایرانی به سلامتی و پرانرژی بودن عزیزانمان یاری کنیم. در ادامه مراحل دستور پخت اشکنه شیر بلغور را با شما به اشتراک می گذاریم.

مواد لازم

1 عدد پیاز

3 - 5 قاشق غذاخوری بلغور شیر

1 قاشق مرباخوری گردو (خرد نموده)

1 قاشق غذاخوری نعنا خشک

میزان احتیاج زردچوبه

میزان احتیاج فلفل و نمک

طرز تهیه اشکنه شیر بلغور

در مرحله اول باید بلغور شیر را تهیه کنید. برای این منظور کمی گندم نیمه پخته را آس دستی (آستاس) می نمایند. بلغور همان گندم خرد شده است که درون شیر می ریزند و بر روی حرارت قرار می دهند تا بجوشد. کمی زردچوبه نیز به آن افزوده و پس از پخته گردیدن داخل یک سینی بزرگ می ریزند و جلوی نور خورشید قرار می دهند تا خشک گردد.

حالا در مرحله بعد نوبت به تهیه خود اشکنه می رسد، یک عدد پیاز را خلالی شکل خرد کنید، درون تابه ای کمی روغن ریخته و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذوب و داغ گردد. سپس میزانی زردچوبه به پیاز افزوده و تفت بدهید تا بوی زردچوبه پخش گردد. بعد هنوز پیاز کاملا تفت داده نشده، میزانی نعنا خشک به آن بیفزایید و میزانی تفت بدهید؛ حواستان به نسوختن آن باشد.

بلغور شیر را با یک پیمانه آب بر روی نعنا و پیاز داغ ریخته و پس از جوشیدن آب، فلفل و نمک اضافه نموده و بعد از اینکه چند جوش زد، گردو خرد شده را به آن بیفزایید.

در نهایت شعله را کم کنید و در این حالت پشت سر هم غذا را به هم بزنید تا قوام گرفته و آماده گردد. سپس شعله زیر آن را قطع نموده و به درون کاسه ها بکشید و در آن نان تریت نمایید و میل نمایید. همراه آن می توانید از سبزیجات و پیاز استفاده کنید. نکته اینکه میزان غلظت آن بسته به سلیقه شما دارد.

منبع: گردشبان

به "طرز تهیه اشکنه بلغور شیر؛ غذای محلی خراسان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه اشکنه بلغور شیر؛ غذای محلی خراسان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید